Nasıl İthalat Yapılır?

1. Sipariş Oluşturma

Şirketimiz müşterilerine en kaliteli hayvanı temin edebilmek için müşterileriyle yoğun çalışma temposu içinde olacaktır. Bunun için ihtiyacımız olan bilgiler;

. İhracat sonrası sığırların yaşamlarını devam ettirecekleri barınak koşulları,
. İhraç edilmek istenen sığırların yaşı ve gebelik durumları,

BLC SPECIALTY MEATS & POULTRY ithalat için gerekli tüm evrakları aldıktan sonra müşterileriyle anlaştığı tüm koşulların yazılı olduğu bir kontrat hazırlar.

2. Seçim

Seçim, ithalat sürecinin en yoğun bölümüdür.
Şirketimiz bakanlık şartnamesine uyarak, müşterilerinin seçim kriterlerindeki ek isteklerini de yerine getirir. Burada amaç sadece minimum kriterleri yerine getirmek değil, her müşterinin kendi arzu ve ihtiyaçlarına uygun damızlığı temin ederek müşteri memnuniyetini sağlamaktır.

3. Çiftlikte Test Uygulaması

BLC SPECIALTY MEATS & POULTRY müşterilerinin seçtiği sığırların gerekli sağlık testlerinin yapılmasını ve pedigrilerinin inceleme işlemlerini sığırların satın alındığı çiftliklerde yaptığı için karantina öncesi yaşanacak olumsuzlukları engellemektedir.

4. Toplama ve Nakliye

Seçilmiş olan sığırlar karantinaya teslim edilene kadar şirketimiz güvencesi ve sorumluluğu altındadır.

5. İhracat Öncesi Karantina

Türkiye Tarım Bakanlığı'nın şartnamesine göre hayvanların ilgili ülke'deki karantina süresi 30 gündür. Bu süre içersinde çiftliklerde yapılan bazı testlerin gerekirse tekrarlanması ve hayvanların sağlığıyla ilgili işlemlerin uygulanması için gerekli süredir. Karantina aynı zamanda hayvanların seyahati sırasındaki özel besleme şartlarına uyum sağlamaları için gereken zamandır.

Hayvanlar ithal edilecek ülke veterinerleri tarafından kontrol edilip belgelenmektedir. Bu prosedür hayvanların Türkiye'ye sağlıklı ulaşmaları ve sonrasında problemsiz bir yaşam sürdürmeleri için gereklidir.

6. Yükleme

Hayvanlar karantinadan rıhtıma nakledilir ve burada gerekli testlerden geçirildikten sonra ithal yerindeki yetkili veterineri tarafından kontrol edilerek sağlık sertifikası verilir. Hayvanların nakliye sırasında ihtiyaçları olan su, yem ve gerekli yer kontrolü yapıldıktan sonra yükleme işlemi gerçekleşir.

7. Nakliye

Tecrübeli ve uzman veteriner ile hayvan besleme uzmanı yolculuğa eşlik eder. Firmamız sığırların yolculukta sağlıklı kalmalarını sağlamak için gerekli yem miktarını hesaplayıp, bu miktara %30'lik bir tedbir payı eklemektedir.

Hayvanlar günde 3 kere beslenir, yolculuktaki kayıplar genelde binde birden daha azdır.

8. Boşaltma

Boşaltma işlemi yine firmamamızın tecrübeli elemanları tarafından yapılmaktadır. Hayvanların müşterilerin temin ettikleri kamyonlara yüklemesi bitene kadar firmamızın sorumluluğundadır.